Izrada i kušanje Dubai čokolade

Ova radionica omogućit će vam da naučite pripremati vlastitu verziju popularne "Dubai čokolade." Kroz stručno vođene korake, sudionici će se upoznati s kombinacijom bliskoistočnih okusa i suvremenih tehnika izrade čokolade. Na kraju radionice, svaki polaznik odnijet će kući svoju unikatnu čokoladu i recept za ponovnu pripremu.

Detalji radionice:

  • Trajanje: 2 sata
  • Razina: Početnici i ljubitelji čokolade
  • Lokacija: Mary`s Sweets, Cvjetna cesta 11, Zagreb

 

Program:

1. Uvod u svijet Dubai čokolade (20 minuta)

  • Kratka povijest nastanka "Dubai čokolade" i priča Sarah Hamoude.
  • Upoznavanje s ključnim sastojcima: pistacije, med, ružina vodica, čokolada visoke kvalitete.
  • Demonstracija karakteristične teksture i zvuka čokolade.

2. Priprema sastojaka (40 minuta)

  • Pečenje i usitnjavanje pistacija.
  • Priprema sirupa s medom i ružinom vodicom.
  • Izrada tankih slojeva za "hrskavi" efekt (korištenje kadaif tijesta za baklavu ili prilagođenih slojeva).

3. Izrada čokolade (1 sat)

  • Topljenje čokolade i pravilan način kombiniranja s pistacijama i sirupom.
  • Slaganje slojeva kako bi se postigla prepoznatljiva tekstura i okus.
  • Oblikovanje i hlađenje čokoladnih pločica.

4. Dekoracija i pakiranje (30 minuta)

  • Dekoriranje čokolade
  • Pakiranje čokolade

 

5. Degustacija i razmjena dojmova (30 minuta)

  • Kušanje vlastitih čokolada i usporedba s originalnom "Dubai čokoladom".
  • Savjeti za personalizaciju recepta.

 

Cijena sudjelovanja iznosi 25 eura po osobi, uključujući sve materijale, degustaciju i gotove proizvode.

 

 

#Dubai #čokolada
Voditelj radionice: Mary Novosel
Datum: 7.12.2024.
Vrijeme: 11:00
Lokacija: Cvjetna cesta 11, Zagreb